Západ je ohrozený, hovorca džihádistov vyzýva k útokom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Islámský štá zverejnil koncom novembra 2014 fotografie detských vojakov z mesta z Rakká. (20. november 2014) Foto: SITA/AP

BEJRÚT 26. januára (WEBNOVINY) – Hovorca džihádistov z Islamského štátu vyzval moslimov žijúcich v krajinách Západu, aby vykonávali viac teroristických útokov. Každý, kto môže „preliať kvapku krvi“, by tak mal urobiť.

Abú Muhammad al-Adnání v 9-minútovej audionahrávke zverejnenej v pondelok pochválil nedávne útoky v Austrálii, Belgicku ako aj Francúzsku, kde traja teroristi zabili pri útoku na satirický časopis Charlie Hebdo 12 ľudí. Pochválil tiež strelca, ktorý zabil v októbri vojaka a potom vtrhol do budovy kanadského parlamentu, než ho bezpečnostné jednotky zlikvidovali.

O nedávnej smrti saudskoarabského kráľa Abdulláha povedal, že „moslimovia sa tešia zo smrti tyrana na polostrove“. Al-Adnání v nahrávke nespomenul dvoch japonských rukojemníkov. O pokračujúcich leteckých útokoch koalície na čele s USA na pozície IŠ v Iraku a Sýrii hovorca povedal, že „svätých bojovníkov urobili silnými, nezlomnými a istými si svojho víťazstva“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát