Východ Ukrajiny je pod paľbou, zahynuli vojaci aj civilisti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Východ Ukrajiny je pod paľbou, ľudia sú v úkrytoch
V Debalceve podľa ministerstva vnútra prišli vo štvrtok o život traja civilisti. Ľudia žijú už niekoľko dní v krytoch, často bez elektriny, liekov a pitnej vody. Boje prebiehajú aj v okolí doneckého letiska. Foto: SITA/AP

„>KYJEV 29. januára (WEBNOVINY) – Najmenej päť ukrajinských vojakov prišlo o život za posledných 24 hodín na východe Ukrajiny, kde prudké boje medzi armádou a povstalcami neustávajú ani vo štvrtok.

Obrazom: Ostreľovanie Mariupoľa si vyžiadalo životy civilistov

Ukrajinská armáda informovala, že za posledný deň zaznamenala asi 100 útokov na pozície vládnych síl, pričom situáciu popisuje ako napätú. Najtvrdšie boje sa odohrávajú pri strategickom meste Debalceve, kde sa vládna armáda snaží udržať svoje pozície.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Povstalci pohrozili, že mesto sa chystajú obkľúčiť. V Debalceve podľa ministerstva vnútra prišli vo štvrtok o život traja civilisti. Humanitárna situácia v meste sa za posledné dni značne zhoršila. Ľudia žijú už niekoľko dní v krytoch, často bez elektriny, liekov a pitnej vody. Boje prebiehajú aj v okolí doneckého letiska.

Obrazom: Východ Ukrajiny je pod paľbou, ľudia sú v úkrytoch

Hovorca ukrajinskej armády Vladislav Selezňov potvrdil, že proruskí separatisti za pomoci tankov dobyli mesto Vuhlehirsk. Vládne sily sa ich teraz pokúšajú opäť z oblasti vytlačiť. Mesto sa nachádza blízko Debalceva, ktorého železničnú stanicu podľa Selezňova povstalci ostreľujú raketami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať