Výbuch bomby na pohrebe obetí Talibanu usmrtil ďalších ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na pohrebe obetí Talibanu vybuchla bomba, zahynuli ďalší ľudia
Samovražedný útočník sa zamiešal medzi smútiacich a odpálil bombu, ktorá mala za následok niekoľko mŕtvych a desiatky zranených. Foto: SITA/AP

KÁBUL 29. januára (WEBNOVINY) – Pohreb obetí jedného z bombových útokov afganského militantného hnutia Taliban sa stal vo štvrtok terčom ďalšieho útoku, pri ktorom 16 ľudí zahynulo a 39 vyviazlo so zraneniami. O udalosti v provincii Lagmán na východe krajiny informoval hovorca miestneho guvernéra, podľa ktorého sa medzi smútiacich v meste Mihtarlám zamiešal samovražedný útočník s výbušninou.

Posledná rozlúčka bola venovaná policajnému veliteľovi a ďalším trom ľuďom usmrteným takisto vo štvrtok pri výbuchu nastraženej bomby. Medzi obeťami druhého útoku boli podľa hovorcu štyria policajti vrátane šéfa vyšetrovacieho oddelenia.

K činu sa zatiaľ nikto neprihlásil, pravdepodobne ho však spáchal rovnako Taliban. Jeho útoky od stredajšieho večera hlásili aj z iných častí Afganistanu, kde dokopy zahynulo najmenej 17 ľudí.

V centrálnej provincii Gazní povstalci Talibanu zaútočili na kontrolné stanovište miestnej provládnej milície, pričom zabili 11 jej príslušníkov. Provinčný viceguvernér uviedol, že dobrovoľnícke sily zase pri opätovaní paľby zabili šiestich talibancov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať