Plesová sezóna vo Viedni v plnom prúde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kvetinový ples Foto: © PID/Christian Fürthner

BRATISLAVA 30. januára (WBN/PR) – Plesová sezóna v susednej Viedni je plnom prúde. V januári i februári prebieha počas každého víkendu aj niekoľko plesov naraz, pričom majú Viedenčania i hostia na výber každoročne až 450 plesov. Viedenská hospodárska komora počíta znova s vysokým výnosom. Takmer pól milióna plesových hostí má podľa odhadov komory priniesť tržby vo výške 128 miliónov eur, tak ako ostatný rok.

Posledný januárový deň bude mať premiéru na pôde viedenskej radnice ples akademikov. K tradičným miestam sa radí aj viedenský Hofburg, ktorý víta každoročne viac ako tri tisícky plesových hostí. Počas Dňa zamilovaných, 14. februára, sa bude tancovať a zabávať vo Viedni hneď na niekoľkých plesoch – plese právnikov, ekonómov, profesionálnych záchranárov, vegánov či plese Johanna Straussa. Ten posledný rozozvučí hudbou kráľa viedenských valčíkov, Johanna Straussa, sál viedenského Kursalónu.

Vyvrcholením plesovej sezóny však bude ako každoročne Opernball vo viedenskej Štátnej opere, ktorý sa tento raz uskutoční 12. februára. Do opery na viedenskom Ringu zavítajú okrem celebrít aj významné osobnosti kultúrneho, spoločenského a politického života z domáceho Rakúska i zahraničia. Známeho viedenského podnikateľa Richarda Lugnera bude tento raz doprevádzať talianska herečka, modelka a expriateľka Georgea Clooneyho, Elisabetta Canalis.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia