Video: Do holandskej televízie vtrhol muž so zbraňou v ruke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Muž sa falošnou zbraňou domáhal priestoru vo vysielaní
Muž vo štvrtok večer skončil v putách polície priamo v televíznom štúdiu holandskej verejnoprávnej televízie NOS v meste Hilversum v čase hlavných správ. Dožadoval sa priestoru vo vysielaní so zbraňou v ruke. Tá však bola falošná. Ochrankára mal ako rukojemníka, pričom sa vyhrážal výbuchmi na rôznych miestach krajiny. Foto: SITA/AP

AMSTERDAM 30. januára (WEBNOVINY) – Deväťnásťročný muž vo štvrtok večer skončil v putách polície priamo v televíznom štúdiu holandskej verejnoprávnej televízie NOS v čase hlavných správ. Muž, ktorý sa dožadoval priestoru vo vysielaní, prišiel v obleku a s falošnou zbraňou v rukách, pričom zásah proti nemu zachytili aj zapnuté kamery.

Video: Ozbrojený mladík sa dožadoval priestoru pred kamerou

https://www.youtube.com/watch?v=2ZcLboOB7Lo

V záujme dosiahnutia svojho cieľa si vzal jedného z ochrankárov za rukojemníka, pričom sa vyhrážal výbuchmi na rôznych miestach krajiny. Priamo do štúdia v mediálnom centre v meste Hilversum, kde sa správy vysielali, sa však nedostal. Mladíkovi, ktorému údajne nedávno zomreli obaja rodičia, teraz hrozí niekoľkoročný trest odňatia slobody.

Obrazom: Muž sa falošnou zbraňou domáhal priestoru vo vysielaní

Západoeurópske krajiny výrazne sprísnili ostražitosť po januárovom útoku na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo, kde dvaja ozbrojenci zabili 12 ľudí. Krátko na to sa objavili informácie, že v európskych krajinách je pripravených uskutočniť teroristický útok dvadsať skupín.

Údajne 120 až 180 ľudí má v pláne vykonať útoky na pôde Francúzska, Nemecka, Belgicka a Holandska. Páchateľmi majú byť muži, ktorí sa do Európy vrátili s pokynmi obávanej organizácie Islamský štát s cieľom pomsty za minulý rok spustené nálety na jeho pozície v Iraku a Sýrii, kde radikáli z IŠ zabrali rozsiahle územia.

Obrazom: Útok na redakciu Charlie Hebdo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať