Obrazom: Stovky Maďarov protestovali proti návšteve Putina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Stovky ľudí protestovalo v Maďarsku proti návšteve Putina
Demonštranti v Budapešti niesli rôzne transparenty s heslom ako napríklad Putin Nyet, Európa Yes. Chceli tak deklarovať odmietnutie proputinovskej politiky Maďarska a príslušnosť k EÚ. Foto: SITA/AP

BUDAPEŠŤ 17. februára (WEBNOVINY) – Stovky ľudí vyšli v pondelok večer do centra maďarskej metropoly Budapešť, kam prišli vyjadriť nespokojnosť so zahraničnou politikou vlády premiéra Viktora Orbána a utorňajším príchodom ruského prezidenta Vladimira Putina.

Obrazom: Návšteva Vladimira Putina v Maďarsku

Prítomní sa zhromaždili pred železničnou stanicou Keleti a symbolicky sa vydali na pochod smerom na západ, k stanici Nyugati. Demonštranti niesli rôzne transparenty s heslom ako napríklad Putin Nyet, Európa Yes.

Chceli tak deklarovať odmietnutie proputinovskej politiky Maďarska a príslušnosť k EÚ. Deje sa tak v čase krízy na východe Ukrajiny a nedávnom predlžení platnosti protiruských sankcií, ktoré sú predmetom Orbánovej častej kritiky. Minulý rok ich verejne označil za guľku do vlastnej nohy.

Obrazom: Protesty proti návšteve Vladimira Putina v Maďarsku

Hlavnou témou utorkového stretnutia Putina s Orbánom boli detaily novej dohody o dodávkach ruského zemného plynu do Maďarska. Návšteva v Budapešti bola Putinovou prvou v rámci Európskej únie od júna 2014 a je reakciou na minuloročnú návštevu Orbána v Moskve, kde sa obe vlády dohodli na spolupráci v oblasti jadrovej energie.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Orbán totiž nezdieľa tvrdý postoj k Moskve za ruské angažovanie na východe Ukrajiny a na rozdiel od EÚ tvrdí, že Maďarsko sa nemôže odvrátiť od svojho najväčšieho dodávateľa energií.

Video: Protest v Budapešti proti Orbánovi a Putinovi

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Viktor OrbánVladimir Putin