Video: Putin choď domov, kričala polonahá žena v Budapešti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Aktivistka
Polonahá aktivistka sa v Budapešti postarala o rozruch. Foto: Twitter.com/FEMEN

BUDAPEŠŤ 17. februára (WEBNOVINY) – Polonahá aktivistka z feministickej organizácie Femen sa v Budapešti počas utorňajšej návštevy ruského prezidenta Vladimira Putina postarala o rozruch. Informuje o tom portál Hír24.

Pri parlamente kričala, aby išiel domov. Svoje „vystúpenie“ vyšperkovala zodvihnutou sukňou, na ktorej mala z vnútornej strany nápis „Putin go Home!“ a pod ním bola šípka do jej rozkroku. Policajti sa snažili mladú ženu zakryť dekou a keď sa im to podarilo, tak ju naložili do auta.

Video: Polonahá aktivistka posielala Putina domov

https://www.youtube.com/watch?v=NJ2VCc0_0LI

V čase incidentu Putin kládol vence na Námestí hrdinov. Hlavnou témou stretnutia ruského prezidenta s premiérom Viktorom Orbánom boli detaily novej dohody o dodávkach ruského zemného plynu do Maďarska.

Obrazom: Návšteva Vladimira Putina v Maďarsku

Návšteva v Budapešti bola Putinovou prvou v rámci Európskej únie od júna 2014 a je reakciou na minuloročnú návštevu Orbána v Moskve, kde sa obe vlády dohodli na spolupráci v oblasti jadrovej energie. Orbán totiž nezdieľa tvrdý postoj k Moskve za ruské angažovanie na východe Ukrajiny a na rozdiel od EÚ tvrdí, že Maďarsko sa nemôže odvrátiť od svojho najväčšieho dodávateľa energií.

Ruský prezident Vladimir Putin navštívil Budapešť
Foto: SITA/AP

PUTIN, GO HOME!/ Gallery https://t.co/GYGNGwBVfR pic.twitter.com/f4MQcY8p4i— FEMEN (@FEMEN_Movement) 17. Únor 2015

Proti návšteve Putina v Maďarsku už v pondelok večer protestovali stovky Maďarov Prítomní sa zhromaždili pred železničnou stanicou Keleti a symbolicky sa vydali na pochod smerom na západ, k stanici Nyugati. Demonštranti niesli rôzne transparenty s heslom ako napríklad Putin Nyet, Európa Yes.

Obrazom: Protest proti návšteve Vladimira Putina a politike Viktora Orbána

https://www.youtube.com/watch?v=8fphYJ1u8fw

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimir Putin
Firmy a inštitúcie FemenWBN