Teroristi hrozia útokmi na obchodné centrá v Európe a USA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Moslim
Foto: youtube.com

JOHANNESBURG 23. februára (WEBNOVINY) – Somálska radikálna skupina aš-Šabáb vyzvala na videu moslimov, aby útočili proti obchodným centrám v Spojených štátoch, Kanade, Británii a ďalších krajinách. Maskovaný muž na 76-minútovom videu varuje pred ďalšími útokmi v Keni v reakcii na angažovanie sa kenskej armády proti militantom v Somálsku.

Moslimov na celom svete vyzval, aby konkrétne zaútočili proti nákupným strediskám Mall of America v americkom štáte Minnesota, West Edmonton Mall v Kanade a Westfield Mall v britskom Stratforde. Video obsahuje zábery z útoku na obchodný dom v kenskom Nairobi v septembri 2013, pri ktorom zahynulo 67 ľudí. Autenticita videa sa nedá nezávisle overiť.

Americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť uviedlo, že nevie o žiadnej konkrétnej hrozbe proti americkým obchodným centrám. Minister pre vnútornú bezpečnosť Jeh Johnson pre televíznu stanicu CNN povedal, že podobné hrozby berú USA vážne. „Kedykoľvek nejaká teroristická organizácia vyzýva na útok proti špecifickým miestam, musíme to brať vážne,“ vyhlásil a ľudí vyzval k obozretnosti. O žiadnej konkrétne hrozbe nevedia ani kanadské ani britské úrady.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát