Ruské stíhačky budú cvičiť pri Nórsku, NATO je znepokojené

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
F 22
Američania vyslali dve svoje stíhačky F-22 na miesto, kde zachytili ruské bojové stíhačky. Foto: SITA/AP

MOSKVA 26. februára (WEBNOVINY) – Ruské stíhačky sa zúčastnia na cvičeniach zameraných na zmarenie potenciálneho raketového útoku v oblasti Barentsovho mora. Vo štvrtok o tom informovala ruská tlačová agentúra Ria Novosti. Podľa jej údajov sa už stíhačky MiG-31 zúčastňujú na počiatočnej fáze cvičení v Permskom regióne a ďalšia fáza sa začne v najbližších dňoch z letiska v Mončegorsku v Murmanskom regióne na severe Ruska.

Barentsovo more sa nachádza pri pobreží Ruska ako aj Nórska, členskej krajiny NATO. Štáty Severoatlantickej aliancie vyjadrili opakovane znepokojenie nad zvýšenou intenzitou ruských vojenských cvičení a „blízkych stretnutí“ s ruskými vojenskými lietadlami, odkedy sa začal konflikt na Ukrajine.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Armády krajín aliancie museli viackrát v uplynulých mesiacoch vyslať stíhačky k ruským bombardérom, ktoré sa priblížili k ich vzdušnému priestoru. Pri januárovom prelete ruských bombardérov ponad Lamanšský prieliv dokonca Briti odklonili civilné lietadlo, na čo požadovali vysvetlenie od ruského veľvyslanca v Londýne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie NATO Organizácia Severoatlantickej zmluvy