Francúzi zrušili festival karikatúry pre obavy z terorizmu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Predaj satirického týždenníka Charlie Hebdo na Slovensku
Posledné vydanie satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorého predaj sa spustil už aj na Slovensku. Bratislava, 16. január 2015. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

PARÍŽ 26. februára (WEBNOVINY) – Múzeum vo francúzskom meste Caen vo štvrtok oznámilo zrušenie na apríl plánovaný festival politickej karikatúry. Po nedávnych teroristických útokoch v Paríži a Kodani sa múzeum Mémorial de Caen obáva o bezpečnosť.

„V žiadnom prípade nemôžeme pripustiť ani najmenšie riziko pre karikaturistov, našich návštevníkov ani zamestnancov múzea,“ vyhlásil riaditeľ múzea Stephane Grimaldi.

Zároveň uviedol, že viacerí francúzski aj zahraniční karikaturisti vyjadrili obavy po nedávnom útoku na podujatie o slobode prejavu v Kodani. Dodal tiež, že internetovú stránku múzea v poslednom čase niekoľkokrát napadli hackeri.

Múzeum Mémorial de Caen je zamerané najmä na históriu druhej svetovej vojny. Na piatom ročníku festivalu politickej karikatúry, ktorý sa mal konať v apríli, sa v ňom mali zísť karikaturisti z celého sveta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia