Video: Grécka vláda nahnevala voličov, zapaľovali autá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V uliciach Atén horeli autá, ultraľavičiari rozbíjali výklady obchodov, aby dali najavo nesúhlas s politikou gréckej vlády. Foto: archívne, SITA/AP

ATÉNY 27. februára (WEBNOVINY) – V uliciach Atén sa konal vo štvrtok protivládny protest. Proti novej vláde vyšli do ulíc ich vlastní voliči.

Približne 450 prívržencov gréckej krajnej ľavice dalo novej vláde najavo, čo si myslia o minulotýždňovej dohode s európskymi partnermi. Grécka vláda sa totiž dohodla na predĺžení programu medzinárodnej pomoci krajine.

Hlavná vládna strana Koalícia radikálnej ľavice (SYRIZA) týmto krokom vyvolala nevôľu vo vlastných radoch a obvinenia, že ustupuje od predvolebných sľubov o ukončení záchranného programu, ktorého súčasťou sú nepopulárne úsporné opatrenia.

V uliciach podpálili počas protestu najmenej dve autá, zbĺkli aj smetné koše. Za obeť padlo aj zopár výkladov miestnych obchodov. Niektorí z demonštrantov sa po skončení pochodu v centre Atén dostali do potýčok s poriadkovou políciou, pričom jej príslušníkov ohadzovali kameňmi a zápalnými fľašami.

Demonštrácia bola prvou svojho druhu, odkedy sa kabinet premiéra Aléxisa Tsíprasa pred mesiacom ujal moci.

https://www.youtube.com/watch?v=AnIFDXS2hNk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať