Putin je nahý kráľ, túži po dohode s USA, tvrdí Chodorkovský

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Putin, Obama
Foto: SITA/ AP

LONDÝN 28. februára (WEBNOVINY) – Niekdajší ruský oligarcha Michail Chodorkovský varoval prezidenta Ruska Vladimira Putina pred bolestivým pádom, ktorý môže vážne ohroziť nielen Rusko ale aj západné krajiny.

Dlhodobý Putinov kritik sa počas prejavu v britskom Londýne vyjadril, že éra súčasného ruského prezidenta sa chýli ku koncu. V tejto veci poznamenal, že Putinovou túžbou nie je ovládať východ Ukrajiny, ale určovať osud celého sveta v spolupráci s prezidentom USA.

„Putin s odhalenou hruďou nie je mocným lídrom. Je nahým kráľom. Sníva o dohode s USA o staronovom poriadku sveta, ktorý sa rozdelí na dve sféry vplyvu a kde nemôžete zasahovať do priestoru niekoho iného,“ povedal Chodorkovský, podľa ktorého čaká Rusko „dlhá agónia pri posteli chorého vládcu“. „Bude to bolestivé pre obyvateľstvo a nebezpečné pre Západ,“ vyhlásil niekdajší ropný magnát.

Bývalého ruského oligarchu v decembri 2013 po desiatich rokoch prepustili z väzenia. Následne odišiel do Švajčiarska, kde žije jeho rodina. Chodorkovského uväznili za daňové úniky a spreneveru. Predčasne ho prepustili na základe jeho žiadosti o milosť adresovanej priamo Putinovi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack ObamaMichail ChodorkovskýVladimir Putin