Venezuela zadržala Američanov, sú podozriví zo špionáže

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Maduro nicólas
Venezuelský prezident Nicólas Maduro. Foto: SITA/AP

CARACAS 12. marca (WEBNOVINY) – Venezuelský prezident Nicolas Maduro v sobotu informoval, že úrady jeho krajiny zadržali niekoľko občanov Spojených štátov pre podozrenie zo špionáže. Oznámil tiež, že vláda nariadi zníženie počtu zamestnancov amerického veľvyslanectva v Caracase a zakáže niektorým americkým predstaviteľom vstup do Venezuely v reakcii na podobný krok zo strany USA minulý rok.

Američania tiež budú po novom potrebovať víza na vstup do krajiny, za ktoré budú musieť zaplatiť tak, „ako Venezuelčania platia za vstup do USA“.

„Zadržali sme niekoľko amerických občanov vykonávajúcich tajné aktivity, špionáž,“ povedal Maduro zhromaždeniu v Caracase s tým, že jedným z nich je pilot zadržaný v nepokojnom pohraničnom štáte Tachira. Maduro povedal, že zakázaný vstup do Venezuely budú okrem iných mať bývalý prezident George W. Bush, bývalý viceprezident Dick Cheney a senátor Bob Menendez.

Prezident podľa vlastných slov už nariadil ministrovi zahraničia Delcymu Rodruguezovi, aby „v súlade s Viedenskou konvenciou zrevidoval a obmedzil počet zamestnancov amerického veľvyslanectva“. Maduro opakovane obvinil Spojené štáty, že sa snažia o jeho zvrhnutie, čo však Washington popiera.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe George W. BushNicolas Maduro