Ukrajina posilní armádu, povolá desaťtisíce ďalších vojakov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vojnou zmietaná Ukrajina
Na východe Ukrajiny panuje prerušovaný mier, ktorý ľudia využívajú aj na to, aby opustili svoje domovy. Kyjev v piatok obvinil Rusko s vysielania ďalších tankov a vojakov na východ Ukrajiny. Do nepokojnej oblasti podľa hovorcu ukrajinskej armády prešlo 20 tankov, desať protiraketových systémov a niekoľko autobusov s vojakmi, Ukrajina, 20. Feb., 2015. Foto: SITA/AP

KYJEV 5. marca (WEBNOVINY) – Ukrajinský parlament schválil vo štvrtok zákon, ktorým sa zvýši počet príslušníkov armády o jednu tretinu. Za legislatívu hlasovalo 270 poslancov, pričom potrebných bolo 226 hlasov. Zákon vstúpi do platnosti po podpise prezidenta Petra Porošenka, ktorý prijatie legislatívy sám inicioval.

Všetko o situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Počet zamestnancov ukrajinskej armády sa zvýši o 68 000 na 250 000, z toho najmenej 204 000 vojakov. Posilnenie armády je podľa Porošenka nutné „k efektívnemu odrazeniu prípadnej vojenskej agresie alebo k likvidácii možného ozbrojeného konfliktu“.

Obrazom: Vojnou zmietaná Ukrajina

Zákon bol prijatý v čase prebiehajúcej vojny s proruskými separatistami na východe krajiny, ktorá si vyžiadala už asi 6000 obetí na životoch. V súčasnosti platné prímerie sa viac-menej dodržiava, dochádza však k sporadickej streľbe. Ukrajinská armáda informovala, že za posledných 24 hodín prišiel o život jeden jej vojak.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať