Video: V USA zišlo lietadlo z dráhy, narazilo do plotu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V USA zišlo lietadlo z dráhy, narazilo do plotu
Stroj zostal po náraze do oplotenia letištnej plochy zaborený v záveji. Foto: SITA/AP

NEW YORK 5. marca (WEBNOVINY) – Lietadlo spoločnosti Delta Air Lines zišlo vo štvrtok z dráhy po pristátí na letisku LaGuardia v New Yorku a narazilo do plotu. Dôvodom nehody bol šmyk v dôsledku nepriaznivého počasia, keďže v oblasti husto snežilo.

Na palube lietadla prichádzajúceho z Atlanty bolo 125 pasažierov a päť členov posádky. Nikto neutrpel vážnejšie zranenia, vyskytli sa však škrabance spôsobené evakuáciou po šmykľavke. Zábery z miesta ukazujú stroj zaborený v záveji potom, čo vrazil do oplotenia letištnej plochy. Príčiny nehody bude vyšetrovať letecký úrad, podľa prvých zistení stroju údajne unikalo palivo. Po incidente uzavreli obe dráhy letiska až do odvolania.

Východ Spojených štátov od Texasu po Nové Anglicko opäť zasiahla silná zimná búrka, čo je v tomto období nezvyčajné. V štáte Kentucky napadlo vyše 40 centimetrov snehu, Arkansas, Illinois, Indiana a Ohio hlásia asi 30 centimetrov. Úrady varovali vodičov pred zlými podmienkami na cestách v celom regióne.

Na štvrtok zrušili vyučovanie v stovkách škôl, zatvorené zostali aj vládne úrady. Celkovo bolo zrušených skoro 2300 letov, pričom najhoršia situácia je na medzinárodnom letisku v Dallase.

Video: Lietadlo skončilo po náraze zaborené v záveji

https://www.youtube.com/watch?v=RxJkKbHpNgE

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia