Palestínčan útočil v Jeruzaleme, zrazil chodcov a bodal ich

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Palestína
Auto palestínskeho útočníka, ktorý vrazil do ľudí. Foto: SITA/ AP

JERUZALEM 6. marca (WEBNOVINY) – Pri ďalšom útoku na chodcov autom v Jeruzaleme zranil Palestínčan v piatok piatich ľudí. Polícia uviedla, že Palestínčan narazil do chodcov pri železničnej trati, ktorá vedie vedľa starej hranice medzi západným a východným Jeruzalemom.

Potom vystúpil z auta a začal bodať ľudí na zastávke. Polícia útok označila za teroristický čin. Zranený Palestínčan je v nemocnici, uviedla hovorkyňa polície Luba Samriová. K incidentu došlo počas židovského sviatku Purim, keď ulice boli plné ľudí.

V posledným mesiacoch došlo v Jeruzaleme k viacerým podobným útokom. V októbri vrazil mladý Palestínčan na zastávke električky do skupiny chodcov a zabil tri osoby vrátane ženy a malé dieťaťa. Desať ľudí bolo zranených. Unikajúceho muža polícia zastrelila. Začiatkom novembra narazil Palestínčan z utečeneckého tábora vo východnom Jeruzaleme do troch pohraničníkov, potom narazil do skupiny ľudí čakajúcich na električku, a pred tým, ako ho zastrelili bezpečnostné sily vyskočil z auta a útočil na ľudí železnou tyčou. Jedného policajta zabil a deväť osôb zranil.

Video: Incident sa stal počas židovského sviatku Purim

Vo štvrtok Organizácia na oslobodenie Palestíny rozhodla o zrušení koordinovaných krokov pri ochrane bezpečnosti na Západnom brehu, čo vyvolalo obavy predstaviteľov zo zhoršenia bezpečnosti v oblasti. Palestínčania sa snažia o vytvorenie svojho štátu s východným Jeruzalemom ako hlavným mestom a s Izraelom okupovanými územiami Pásma Gazy a Záhadného brehu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať