Diabol trestá Mexiko, pápež hovorí o drogových gangoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pápež vyhlásil prvého svätca na Srí Lanke
Pápež František navštívil Srí Lanku. Počas omše, na ktorej sa v stredu na pobreží hlavného mesta Kolombo zúčastnilo viac než pol milióna ľudí vyhlásil prvého svätca krajiny. Foto: SITA/AP

MEXIKO 15. marca (WEBNOVINY) – Pápež František tvrdými slovami zhodnotil kritickú situáciu v Mexiku, ktoré dlhé roky zápasí s násilným zločinom spojeným s drogami a obchodom s bielym mäsom. Podľa jeho vyjadrení v rozhovore pre mexickú televíziu Televisa zverejnenom v piatok je zločinnosť v Mexiku dielom diabla, ktorý trestá stredoamerickú krajinu.

Dôvodom je podľa jeho slov diablov „obrovský hnev“ na mexickú kresťanskú vieru, mučeníctvo či zjavenie Panny Márie Guadalupskej.

Pontifik sa tak na margo Mexika vyjadril niekoľko týždňov po sťažnosti tamojšej vlády, ktorej sa nepáčilo pápežovo tvrdenie na margo situácie v jeho rodnej Argentíne, kde podľa neho prebieha „mexikanizácia“. František sa obhajuje, že ide o „technický termín“ podobný výrazu „balkanizácia, na ktorý sa Srbi ani Chorváti nehnevajú“.

Silne katolícke Mexiko už takmer desať rokov ničí násilie spojené s drogami. V dôsledku vzájomných bojov medzi krutými drogovými gangmi a ich stretov s bezpečnostnými silami prišlo o život viac ako stotisíc ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pápež František