V Petrohrade sa na podporu Putina zišli ultrapravičiari z EÚ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Do Petrohradu pričiel aj zástupca extrémistickej Národnodemokratickej strany Nemecka, europoslanec Udo Voigt. Foto: SITA/AP

PETROHRAD 22. marca (WEBNOVINY) – Desiatky predstaviteľov krajne pravicových združení z približne desiatich členských krajín EÚ sa v nedeľu zúčastnilo na konferencii na podporu ruského prezidenta Vladimira Putina konanej v jeho rodnom Petrohrade.

Prítomní ultrapravičiari deklarovali záujem podporiť Putina v jeho boji za „tradičné hodnoty“ a kresťanstvo a proti USA a NATO. Medzi zhromaždenými na konferencii organizovanej provládnou stranou Rodina nechýbali ani predstavitelia gréckych neonacistov zo Zlatého úsvitu.

Všetko o situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Medzi účastníkmi konferencie, ktorá bola prvá svojho druhu, bol aj bývalý britský europoslanec a zakladateľ radikálnej Britskej národnej strany Nick Griffin. Podľa jeho slov sa „USA a ich bábky v EÚ snažia urobiť čokoľvek, aby nás zatiahli do hroznej vojny“.

Zástupca extrémistickej Národnodemokratickej strany Nemecka, europoslanec Udo Voigt zase vyjadril „obdiv k trpezlivosti zo strany Ruska a Putina preukázanej tvárou v tvár agresívnej politike NATO“.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať