Obrazom: USA zasiahli ničivé tornáda, ulice zasypali trosky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
USA ničili tornáda, ulice sú posiate troskami
Americkými štátmi Oklahoma a Arkansas sa v stredu prehnali tornáda, ktoré ničili budovy, stŕhali strechy a zanechali za sebou ulice posiate troskami. Desaťtisíce obyvateľov boli vo štvrtok v Oklahome bez elektrickej energie. Nemocnice ošetrili viacerých ľudí, ktorí utrpeli zranenia. Foto: SITA/AP

TULSA, Oklahoma 26. marca (WEBNOVINY) — Americkými štátmi Oklahoma a Arkansas sa v stredu prehnali tornáda, ktoré ničili budovy, stŕhali strechy a zanechali za sebou ulice posiate troskami.

Šerif okresu Tulsa Billy McKelvey uviedol, že najmenej jedna osoba zahynula v parku s mobilnými obydliami pri Sand Springs, ktoré búrka úplne zdevastovala.

Obrazom: USA ničili tornáda, ulice sú posiate troskami

Desaťtisíce obyvateľov v Oklahome boli vo štvrtok bez elektrickej energie a úrady sa tam teraz snažia vyčísliť škody. Nemocnice ošetrili viacerých ľudí, ktorí utrpeli zranenia.

V marci zasiahne zvyčajne časti USA tornádová sezóna. Až do utorka, keď sa nad jedným z arkansaských jazier sformovala vodná smršť, však v krajine žiadne tornádo nezaznamenali vyše mesiaca.

Video: Oklahomu a Arkansas zasiahli ničivé tornáda

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať