Aerolinky po havárii Airbusu menia bezpečnostné pravidlá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lufthansa
Lufthansa, pod ktorú Germanwings patrí, zatiaľ zmeny neoznámila, no nemecká letecká organizácia vo štvrtok potvrdila všeobecnú zhodu aerolínií pôsobiacich v krajine na potrebe zmeny súčasných pravidiel. Foto: SITA/AP

BERLÍN/LONDÝN 27. marca (WEBNOVINY) – Leteckí dopravcovia z Nemecka, Británie a Kanady zavádzajú v reakcii na utorňajšie zrútenie stroja Germanwings zmeny v pravidlách, ktorých cieľom je znemožnenie prítomnosti jediného pilota v kokpite počas letu.

Kanadské aerolínie Air Canada, britská nízkonákladová spoločnosť EasyJet a nemecká Air Berlin zavedú nariadenie o prítomnosti minimálne dvoch členov posádky v pilotnej kabíne stroja od piatku, pričom nórska spoločnosť Air Shuttle tak urobila s okamžitou platnosťou ešte vo štvrtok.

Lufthansa, pod ktorú Germanwings patrí, zatiaľ zmeny neoznámila, no nemecká letecká organizácia vo štvrtok potvrdila všeobecnú zhodu aerolínií pôsobiacich v krajine na potrebe zmeny súčasných pravidiel. Podľa nich môže zostať pilot v kokpite dočasne sám.

Obrazom: Havária lietadla spoločnosti Germanwings

Lietadlo spoločnosti Germanwings sa v utorok narazilo do vysokohorského úbočia Álp na juhovýchode Francúzska. Na palube stroja Airbus A320 smerujúceho zo španielskej Barcelony do nemeckého Düsseldorfu bolo 150 ľudí, z ktorých nehodu nik neprežil. Podľa francúzskou prokuratúrou zverejnených údajov z takzvanej čiernej skrinky bol v čase nárazu stroja v kokpite iba kopilot, pričom hlavný pilot sa niekoľko minút neúspešne pokúšal o návrat do kabíny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Air BerlinGermanwings