Bojujte proti fašistickému odpadu, žehnal kňaz separatistom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pravoslávni krestania
Foto: SITA/AP

MOSKVA 27. marca (WEBNOVINY) – Ruská pravoslávna cirkev suspendovala kňaza, ktorý verejne požehnal skupinu bojovníkov smerujúcich na Ukrajinu. Zároveň ich povzbudil v boji proti vládnym silám, ktoré nazval „fašistickým odpadom“.

Všetko o situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Vladimira Zajceva z Jekaterinburgu nafilmovali, ako 12. marca odprevádza asi 50 bojovníkov v maskáčoch, niektorých s kuklami a mávajúcich zástavami dvoch proruských regiónov, ktoré sa chcú odtrhnúť od Ukrajiny. „Bojujte proti fašistickému odpadu, ak to bude potrebné a ja si myslím, že bude,“ povedal Zajcev na margo ukrajinských vládnych síl. „Nebojte sa ničoho,“ dodal.

Predstavitelia miestnej diecézy uviedli, že kňaza za jeho kroky do Veľkej noci suspendovali, pretože sú v rozpore s postojom ruskej pravoslávnej cirkvi, čo sa týka udalostí na Ukrajine. Po Veľkej noci sa rozhodnú, ako budú v jeho prípade ďalej postupovať.

V separatistickom konflikte na východe Ukrajiny, ktorý vypukol v apríli minulého roka, zahynulo už viac než 6 000 ľudí. Moskva odmieta, že posiela zbrane a vojakov na pomoc proruským povstalcom a tvrdí, že všetci Rusi, ktorí tam bojujú, sú „dobrovoľníci“. Hoci niektorí Ukrajinci obviňujú ruskú pravoslávnu cirkev, že je naklonená povstalcom, patriarcha Kirill sa vyhýba ich verejnej podpore a vyhlásil, že vojenský konflikt na Ukrajine musí skončiť.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Patriarcha Kirill