Obrazom: Noční vlci vyrazili na cestu, Poľsko musia obísť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Noční vlci vyrazili na cestu
Ruskí motorkári Noční vlci odštartovali v sobotu z Moskvy jazdu na počesť 70. výročia skončenia druhej svetovej vojny v Európe, ktorá bude symbolicky kopírovať postup Červenej armády pri oslobodzovaní krajín spod nadvlády nemeckých nacistov. Foto: SITA/AP

MOSKVA 25. apríla (WEBNOVINY) – Ruskí motorkári vrátane členov prokremeľského klubu Noční vlci, ktorí majú blízko k prezidentovi Putinovi odštartovali v sobotu z Moskvy jazdu na počesť 70. výročia skončenia druhej svetovej vojny v Európe, ktorá bude symbolicky kopírovať postup Červenej armády pri oslobodzovaní krajín spod nadvlády nemeckých nacistov.

Obrazom: Noční vlci vyrazili na cestu

Jazdu z Moskvy do Berlína po trase dlhej približne päťtisíc kilometrov, ktorá prechádza aj cez Bratislavu, organizuje Ruská federácia motocyklového turizmu. Účastníci odštartovali z ruskej metropoly v sobotu 25. apríla a príchod do Berlína plánujú na 9. mája.

Klub Noční vlci otvorene podporoval napríklad minuloročnú anexiu Krymu Ruskom a následné proruské povstanie na východe Ukrajiny. Jeho šéfom je Aleksandr Zaldostanov známy ako Chirurg, ktorý je osobným priateľom ruského prezidenta Vladimira Putina a vzťahujú sa na neho protiruské sankcie prijaté USA a Kanadou.

Noční vlci vyrazili na cestu
Foto: SITA/AP

Poľské ministerstvo zahraničných vecí prejazd klubu cez svoje územie v piatok prostredníctvom diplomatickej nóty zakázalo, pričom ako dôvod uviedlo neschopnosť zabezpečiť dostatočnú bezpečnosť účastníkov, ktorí ho o prejazde informovali prineskoro.

Noční vlci vyrazili na cestu
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia