Putinovi Noční vlci vyrazili, v Berlíne narazia na stopku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Noční vlci vyrazili na cestu
Ruskí motorkári Noční vlci odštartovali v sobotu z Moskvy jazdu na počesť 70. výročia skončenia druhej svetovej vojny v Európe, ktorá bude symbolicky kopírovať postup Červenej armády pri oslobodzovaní krajín spod nadvlády nemeckých nacistov. Foto: SITA/AP

BERLIN 26. apríla (WEBNOVINY) – Nemecká vláda neumožní niektorých ruským motorkárom z prokremeľského klubu Noční vlci prejazd Nemeckom. Informuje o tom v sobou agentúra Reuters odvolávajúc sa na vládne zdroje.

Motorkári, ktorí majú blízko k prezidentovi Vladimirovi Putinovi, v sobotu odštartovali z Moskvy jazdu na počesť 70. výročia skončenia druhej svetovej vojny v Európe. Ich trasa bude symbolicky kopírovať postup sovietskej Červenej armády pri oslobodzovaní krajín spod nadvlády nemeckých nacistov.

Obrazom: Noční vlci na cestách

Nemecké územie bude ich poslednou zastávkou, no Nemci ich vedúcich predstaviteľom podľa zdroja do krajiny pustiť nechcú. Dôvodom je podľa nich získanie víz na vstup na základe falošných údajov. Jazda približne 50 členov Nočných vlkov po trase dlhej približne 5000 kilometrov, ktorá prechádza aj cez Bratislavu, skončí 9. mája v Berlíne.

Klub Noční vlci otvorene podporoval napríklad minuloročnú anexiu Krymu Ruskom a následné proruské povstanie na východe Ukrajiny. Jeho šéfom je Aleksandr Zaldostanov známy ako Chirurg, ktorý je osobným priateľom Putina a vzťahujú sa na neho protiruské sankcie prijaté USA a Kanadou. Poľské ministerstvo zahraničných vecí prejazd klubu cez svoje územie v piatok prostredníctvom diplomatickej nóty zakázalo, pričom ako dôvod uviedlo neschopnosť zabezpečiť dostatočnú bezpečnosť účastníkov, ktorí ho o prejazde informovali prineskoro.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia