Na východe Ukrajiny môže vypuknúť vojna, varoval Porošenko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na východe Ukrajiny môže vypuknúť vojna, varoval Porošenko
Ukrajinský prezident Petro Porošenko sa vyjadril, že nad krajinou stále visí hrozba vojny. Foto: SITA/AP

KYJEV 28. apríla (WEBNOVINY) – Ukrajinský prezident Petro Porošenko v utorok varoval, že na východe Ukrajiny môže ešte stále prepuknúť ozajstná vojna.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Na konferencii pod názvom Medzinárodná podpora pre Ukrajinu v Kyjeve tiež prisľúbil, že jeho vláda urobí všetko na vyriešenie konfliktu v Doneckej a Luhanskej oblasti, kde už vyše roka bojujú proruskí povstalci proti vládnym jednotkám. „Stále nad nami visí hrozba vojny. To je naša realita. Môže vypuknúť kedykoľvek,“ povedal podľa servera Kyiv Post.

Ostreľovanie na východe Ukrajiny pokračovalo aj v posledných hodinách napriek prímeriu, ktoré nedodržiava ani jedna strana. Ukrajinská armáda informovala, že v noci z pondelka na utorok zaznamenala 22 povstaleckých útokov proti jej pozíciám.

Separatisti podľa nej opäť používajú ťažké zbrane, ktoré mali byť z frontovej oblasti už stiahnuté. „Zločinci znovu použili delostrelectvo a raketovú streľbu vrátane útokov proti civilistom,“ uviedla armáda, ktorá má tiež správy o prelete najmenej siedmich bezposádkových lietadiel v oblasti okolo strategického prístavu Mariupoľ.

Podľa OSN si ukrajinský konflikt doteraz vyžiadal najmenej 6225 mŕtvych a vyše 15 500 zranených. Medzi obeťami je aj 175 detí.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Petro Porošenko