Pápež je rozhorčený, nesúlad platov mužov a žien je škandál

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pápež je rozhorčený, nesúlad platov mužov a žien je škandál
Pápež František predstúpil v stredu na Námestí svätého Petra pred veriacich a apeloval na kresťanov, aby podporili právo na rovnakú plácu za rovnakú prácu. Vatikán, 29. Apríl, 2015. Foto: SITA/AP

VATIKÁN 29. apríla (WEBNOVINY) – Pápež František v stredu horlivo apeloval na ukončenie platových rozdielov medzi mužmi a ženami, pričom to označil za „škandál“, ktorý musia kresťania jednoznačne odmietnuť.

„Prečo sa berie za samozrejmé, že ženy musia zarábať menej ako muži? Nie! Majú tie isté práva. Tento nesúlad je čistý škandál,“ povedal pápež pred tisíckami ľudí na svojej generálnej audiencii na Námestí svätého Petra.

So zvýšeným hlasom v rámci svojho doteraz najostrejšieho vyjadrenia k tejto téme tiež zdôraznil, že kresťania musia „rozhodne podporiť právo na rovnakú plácu za rovnakú prácu“.

Podľa štatistickej agentúry Eurostat boli ženy v Európskej únii v roku 2013 v priemere platené o 16,4 percenta menej ako muži. Americký úrad United States Census Bureau uvádza, že ženy zarobia 77 centov na každý dolár, ktorý zarobia muži.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pápež František