Rusi nepôjdu do vojny s Ukrajinou, nemala by však provokovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vojnou zmietaná Ukrajina
Na východe Ukrajiny panuje prerušovaný mier, ktorý ľudia využívajú aj na to, aby opustili svoje domovy. Kyjev v piatok obvinil Rusko s vysielania ďalších tankov a vojakov na východ Ukrajiny. Do nepokojnej oblasti podľa hovorcu ukrajinskej armády prešlo 20 tankov, desať protiraketových systémov a niekoľko autobusov s vojakmi, Ukrajina, 20. Feb., 2015. Foto: SITA/AP

MOSKVA 30. apríla (WEBNOVINY) – Rusko v žiadnom prípade nepovedie vojnu proti Ukrajine, pretože ju nepovažuje za svojho nepriateľa. Pre ruský denník Komsomoľskaja Pravda to vo štvrtok povedal námestník ruského ministerstva obrany Anatolij Antonov. Možnosť vojny medzi oboma krajinami si podľa jeho slov nevie predstaviť „ani teoreticky“.

Zdôraznil však, že Kyjev by mal byť rozumný a Rusko neprovokovať. Antonov vyjadril presvedčenie, že Nemecko a Francúzsko využijú svoj vplyv na ukrajinské vedenie a zabránia tak eskalácii konfliktu na východe krajiny. „Dúfam, že konflikt na Ukrajine sa vyrieši mierovou cestou,“ povedal.

Antonov poprel tvrdenia Kyjeva a Západu, že na východe Ukrajiny pôsobia stovky ruských vojakov. Vyhlásil, že v krajine je asi 70 ruských dôstojníkov, ktorí pracujú v spoločnom centre na kontrolu prímeria. Ich prítomnosť na Ukrajine bola podľa neho odsúhlasená ukrajinským ministerstvom obrany.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Títo dôstojníci pôsobia aj ako sprostredkovatelia medzi predstaviteľmi Kyjeva a zástupcami Doneckej a Luhanskej oblasti. „Sú to sprostredkovatelia aj mierotvorcovia,“ vyhlásil Antonov.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať