Čečenský prezident chce svedčiť v prípade Nemcovovej vraždy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ramzan Kadyrov
Čečenský prezident Ramzan Kadyrov chce svedčiť v prípade vraždy Borisa Nemcova. Foto: SITA/AP

MOSKVA 30. apríla (WEBNOVINY) – Čečenský prezident Ramzan Kadyrov je ochotný poskytnúť svedectvo v prípade vraždy ruského opozičného politika Borisa Nemcova. O jeho vypočutie požiadala Nemcovova rodina, keďže hlavný podozrivý je príslušníkom Kadyrovových bezpečnostných síl.

Ruská prokuratúra obvinila z Nemcovovej vraždy Zaura Dadajeva, ktorý sa k činu najprv priznal, teraz však tvrdí, že k priznaniu ho prinútili pod nátlakom. Kadyrov, ktorý nedávno označil Dadajeva za „skutočného vlastenca a odvážneho vojaka“, teraz vyhlásil, že ak ho uznajú vinným, mal by byť posadený na dlhé roky do väzenia. Zadržanie Dadajeva začiatkom marca vyvolalo napätie medzi Kadyrovom a Moskvou, teraz však čečenský líder uistil Rusko o svojej vernosti prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Obrazom: Nemcovovi priaznivci si pripomenuli jeho vraždu

Päťdesiatpäťročného Nemcova 27. februára zastrelili neznámi páchatelia v centre Moskvy, keď kráčal po moste cez rieku Moskva. Opozícia vraždu označuje za pomstu za kritiku Kremľa ako aj jeho odhodlanosť odhaľovať korupciu na vysokých miestach. Dni predtým, ako bol zavraždený, údajne pracoval na správe o vysielaní ruských vojakov do bojov na Ukrajinu.

Obrazom: Vražda Borisa Nemcova v centre Moskvy

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris NemcovRamzan Kadyrov