Obrazom: Kate opustila nemocnicu, svetu ukázala princeznú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Princ William a vojvodkyňa Catherine majú malú princeznú
Britský princ William a jeho manželka Catherine sa dočkali druhého potomka. Dievčatko prišlo na svet v sobotu 2. mája o 8:34 miestneho času a po narodení vážila približne 3700 gramov. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 2. mája (WEBNOVINY) – Britský princ William a jeho manželka Catherine ukázali pred londýnskou St. Mary’s Hospital dcéru, ktorá prišla na svet v sobotu o 8:34 miestneho času. Usmiata dvojica kývala kričiacemu davu, pričom Jej výsosť princezná z Cambridgeu spala v matkinom náručí.

Tridsaťtriročnú Catherine priviezli autom do nemocnice dnes o 6:00. Po jej boku bol spomínaný 32-ročný vojvoda z Cambridgeu, ktorý bol s manželkou aj pri pôrode. Bábätko po narodení vážilo približne 3700 gramov. Meno dievčatka, ktoré je štvrté v poradovníku čakateľov na trón, zatiaľ nie je známe. Sestru v popoludňajších hodinách navštívil aj princ George.

Obrazom: Princ William a vojvodkyňa Catherine majú malú princeznú

Svoju sestru navštívil aj princ George, ktorý prišiel do nemocnice v sprievode svojho otca, princa Williama a spoločne zakývali kričiacemu davu. Princ William, Catherine a ich obe deti budú dnešnú noc tráviť v Kensingtonskom paláci. Rodičia sa prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter poďakovali zamestnancom nemocnice za ich služby a tiež všetkým ľuďom za ich blahoželania.

Princ William a vojvodkyňa Catherine majú malú princeznú
Foto: SITA/AP

It’s a girl! If you are welcoming a new addition to your family, post a photo using #WelcomeToTheFamily for our blog pic.twitter.com/7v56mTmxpH— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) 2. květen 2015

Dvojica sa zoznámila v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011.

Princ William a vojvodkyňa Catherine majú malú princeznú
Foto: SITA/AP

Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré svojmu vnukovi darovala kráľovná Alžbeta II.. Dvojicu sobášila vtedajšia hlava anglikánskej cirkvi Rowan Williams. Ich prvorodený syn George Alexander Louis prišiel na svet 22. júla 2013.

O očakávaní druhého potomka informovali zástupcovia Kensingtonského paláca 8. septembra. Catherine rovnako ako počas prvého tehotenstva trpela nadmerným dávením (hyperemesis gravidarum).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Catherine, vojvodkyňa z CambridgeuGeorge Alexander LouisKate MiddletonPrinc GeorgePrinc WilliamPrinc William a Kate MiddletonVojvodkyňa Catherine