Povstalci využívajú na Ukrajine ťažké zbrane, zabili vojaka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ukrajina
Jednou z uhoľných baní v Donecku na nepokojnom východe Ukrajiny v stredu nadránom otriasol výbuch, ktorý v nej usmrtil údajne až 32 pracovníkov. Foto: SITA/AP

KYJEV 3. mája (WEBNOVINY) – Jeden ukrajinský vojak prišiel cez víkend o život a šesť bolo zranených pri útokoch proruských povstalcov na východe Ukrajiny. V nedeľu to oznámil hovorca ukrajinskej armády Andrij Lysenko, podľa ktorého separatisti naďalej používajú pri útokoch zbrane veľkého kalibru, čím porušujú prímerie uzatvorené vo februári tohto roku v Minsku.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Donbas zažíva v poslednom týždni najhoršie boje za uplynulé tri mesiace. Celkovo zahynulo osem ukrajinských vojakov a 40 utrpelo zranenia. Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) hlási najintenzívnejšie boje z oblasti dediny Šyrokyne, ktorá leží hneď pri prístave Mariupoľ pri Azovskom mori.

Obrazom: Vojnou zmietaná Ukrajina

Obe strany konfliktu sa tu snažia upevniť si svoje pozície. Bojuje sa aj v okolí Donecku a situácia sa podľa OBSE „vážne zhoršila“ pri povstalcami ovládanom letisku. Od apríla 2014 si ukrajinský konflikt vyžiadal vyše 6200 mŕtvych a viac než 1,2 milióna ľudí ušlo pred bojmi zo svojich domov.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať