Česi posielajú list do Kremľa, Putinovi chcú darovať Zemana

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miloš Zeman
Český prezident Miloš Zeman. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

PRAHA 4. mája (WEBNOVINY) – Skupina českých umelcov chce prezidenta Miloša Zemana darovať Vladimirovi Putinovi. Do Kremľa posielajú list, ktorý podpísali spisovatelia Jaroslav Rudiš a Jan Němec, herečka Ester Kočičková a ďalšie desiatky ľudí. Informuje o tom portál iDNES.cz.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Takýmto spôsobom chcú vyjadriť nesúhlas so Zemanovými názormi. „Proti hlúposti sa najlepšie bojuje práve humorom, je to silná česká zbraň,“ uviedol Rudiš pre iDNES, ktorému poskytol aj text listu. Píše sa v ňom, že darovanie Zemana je výrazom vďačnosti za podiel ruského národa na oslobodení Českej republiky.

Zeman sa v Moskve zúčastní na oslavách 70. výročia konca druhej svetovej vojny. „Náš dar by k vám mal doraziť najneskôr v deň výročia. Sme malá krajina a nemáme nič cennejšieho ako svojho prezidenta. Veríme, že si tento výnimočný dar z rúk českého národa ponecháte,“ píše sa v liste.

Český prezident je dlhodobo kritizovaný za svoje výroky o Ukrajine. Okrem iného označil vojenský konflikt za občiansku vojnu a sankcie považuje za neefektívne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miloš ZemanVladimir Putin
Firmy a inštitúcie WBN