Tanky nepotrebujú víza, odkázal ruský vicepremiér Západu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vojnou zmietaná Ukrajina
Na východe Ukrajiny panuje prerušovaný mier, ktorý ľudia využívajú aj na to, aby opustili svoje domovy. Kyjev v piatok obvinil Rusko s vysielania ďalších tankov a vojakov na východ Ukrajiny. Do nepokojnej oblasti podľa hovorcu ukrajinskej armády prešlo 20 tankov, desať protiraketových systémov a niekoľko autobusov s vojakmi, Ukrajina, 20. Feb., 2015. Foto: SITA/AP

MOSKVA 26. mája (WEBNOVINY) – Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin odmietol, že cestovné sankcie uvalené na jeho osobu po minuloročnom pripojení polostrova Krym k Rusku sú pre neho a jeho krajinu prekážkou. Jeho vyjadrenia v nedeľňajšej relácii štátnej televízie Rossija 1 v pondelok priniesla agentúra AFP.

Vyhlásený kritik Západu podľa nej okrem iného uviedol, že si vždy z toho robí „žarty, že čo keď nám nedajú víza a dajú nás na zoznam sankcionovaných osôb“ „Tanky nepotrebujú víza,“ dodal Rogozin na otázku, či sa Európa a USA obávajú ruskej prítomnosti v Arktíde.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

AFP zároveň podotkla, že Rogozin cez víkend na svojom konte na sieti Twitter zverejnil slová, že Západ nepadne pre ruskú hrozbu, ale skôr pre „Islamský štát a homosexuálov“.

Blízky spojenec prezidenta Vladimira Putina a bývalý ruský vyslanec pri NATO je známy svojimi tvrdými protizápadnými vyjadreniami. Rogozin má v rámci svojho súčasného vicepremiérskeho postu na starosti záležitosti zbrojárstvo. Keď jeho lietadlu pred rokom nepovolili preletieť ponad Rumunsko, Rogozin Bukurešti pohrozil, že „nabudúce príde v bombardéri“.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dmitrij Rogozin