Amerikou otriasla dráma, muž v obchode strieľal do ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Wal Mart
Foto: SITA/ AP

GRAND FORKS 26. mája (WEBNOVINY) – Pri streľbe v supermarkete Wal-Mart v meste Grand Forks v americkom štáte Severná Dakota zahynuli v utorok minimálne dvaja ľudia a niekoľko ďalších sa zranilo. Podľa vyjadrení poručíka miestnej polície Derika Zimmela je medzi obeťami incidentu aj útočník. Ten bol zároveň jedinou osobou, ktorá v predajni strieľala.

„Veríme, že verejnosti nehrozí žiadne ďalšie riziko,“ doplnil Zimmel, neposkytol však žiadne ďalšie detaily ohľadom smrti strelca. Do nemocnice bola so strelnými ranami prevezená minimálne jedna ďalšia osoba, nie je však v stave ohrozenia života.

Príslušníci miestnej polície správy o streľbe zachytili okolo jednej hodiny ráno miestneho času, pričom pri následnom zásahu v supermarkete našli „viacero obetí“ a zranených previezli do nemocnice. Či k dvom úmrtiam prišlo na mieste činu alebo až po prevoze do nemocnice zrejmé nie je.

Polícia k správe neposkytla ďalšie detaily. Obchod je jedným z dvoch predajní amerického reťazca Wal-Mart v meste Grand Forks v Severnej Dakote a otvorený je nonstop. Jeho vedenie sa k streľbe doposiaľ nevyjadrilo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať