Le Penová zavítala do Moskvy, stretla sa s predsedom dumy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marine Le Penová
Na falošnom letáku bola fotografia a citát Le Penovej rivala Jeana-Luca Melenchona - "Bez Arabov nemá Francúzsko budúcnosť - Voľte Melenchona". Foto: SITA/AP

MOSKVA 26. mája (WEBNOVINY) – Predsedníčku francúzskej krajne pravicovej strany Národný front (FN) Marine Le Penovú v utorok privítali na pôde ruského parlamentu, kde vyše hodiny rokovala s predsedom dolnej komory Sergejom Naryškinom blízkym Kremľu.

Potvrdila tak pretrvávajúce dobré vzťahy s Moskvou napriek napätiu medzi Ruskom a Západom v súvislosti s dianím na Ukrajine. Le Penová politiku Západu voči Rusku kritizuje ako príliš nepriateľskú, zatiaľ čo jej protiprisťahovalecká a euroskeptická strana už dávnejšie získala významný úver z ruskej banky.

„Pán Naryškin a ja sa vídame zhruba raz do roka,“ povedala v Moskve politička, ktorej vo Francúzsku pripisujú vysoké šance v prezidentských voľbách naplánovaných na rok 2017.

„Je dôležité, aby zástupca vedúcej strany vo Francúzsku, čo ja som, mohol prediskutovať situáciu v Európe a vo svete. Dotkli sme sa situácie na Ukrajine a hovorili sme taktiež o veľmi vážnej situácii, čo sa týka Islamského štátu.“ Podľa krátkeho vyhlásenia na internetových stránkach Štátnej dumy sa Naryškin pri stretnutí vyjadril, že FN „patrí medzi vedúce politické sily vo Francúzsku“.

Le Penová odmietla prezradiť, aké ďalšie stretnutia boli súčasťou jej „veľmi krátkej“ návštevy Moskvy. Vyhlásila však, že účelom nemalo byť „v žiadnom prípade“ zabezpečenie nových úverov pre jej stranu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marine Le Penová