Pozostatky obetí leteckej havárie v Alpách vrátia do vlastí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lufthansa
Foto: SITA/ AP

BERLÍN 9. júna (WEBNOVINY) – Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa v utorok prepraví z Francúzska 44 rakiev s nemeckými obeťami marcového nárazu jej stroja vo francúzskych Alpách. Podľa medializovaných informácií by príbuzní mohli telesné pozostatky vidieť v stredu v hangári v Düsseldorfe, kam lietadlo v marci smerovalo. V najbližších dňoch by mali nasledovať súkromné pohreby.

Obrazom: Havária Airbusu A320 vo francúzskych Alpách

Telá obetí z ostatných 18 krajín, najmä Španielska, by mali odoslať do ich vlastí v najbližších týždňoch. Dôvody zdržania a detaily ďalšieho postupu by chcel pozostalým vo štvrtok v Paríži vysvetliť hlavný vyšetrovateľ prípadu Brice Robin.

Lietadlo nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings koncom marca narazilo do vysokohorského úbočia na juhovýchode Francúzska. Na palube stroja Airbus A320 smerujúceho z Barcelony do Düsseldorfu bolo 144 cestujúcich a šesť členov posádky, z ktorých nehodu nikto neprežil.

Francúzska prokuratúra na základe záznamov z takzvaných čiernych skriniek vyjadrila presvedčenie, že druhý pilot Andreas Lubitz počas letu vymkol kolegu mimo pilotnej kabíny a s lietadlom zvyšujúc rýchlosť niekoľko minút úmyselne klesal až do nárazu. Prokuratúra v Düsseldorfe, kde 27-ročný Lubitz žil, potvrdila, že v minulosti prejavoval samovražedné sklony.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andreas Lubitz
Firmy a inštitúcie Germanwings