Rusi posielajú ďalší konvoj, Ukrajine kontrolu neumožnia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Ukrajinu dorazil ďalší ruský konvoj s pomocou
Ruské kamióny doviezli na východ Ukrajiny humanitárnu pomoc pre bojujúcich povstalcov. Rusko, 12. septembra 2014. Foto: SITA/AP

KYJEV 11. júna (WEBNOVINY) – K Ukrajine sa blíži ďalší konvoj nákladných automobilov privážajúcich humanitárnu pomoc z Ruska. Informoval o tom server Ukraine Today. Konvoj, ktorý je od vypuknutia konfliktu na východe Ukrajiny už 29. v poradí, vyštartoval z krízového centra ruského ministerstva pre mimoriadne situácie v Moskve.

V Rostovskom regióne, ktorý hraničí s Ukrajinou, sa k nemu pripoja ďalšie nákladné vozidlá z iných častí Ruska. Podľa ministerstva Rusko posiela potraviny, lieky, hygienické potreby a ďalšiu nevyhnutnú pomoc do Doneckej a Luhanskej oblasti.

Ukrajinské úrady sa obávajú, že Moskva pod zásterkou humanitárnej pomoci posiela zásoby a muníciu povstalcom a svojim vojakom operujúcim na východe Ukrajiny, pričom naspäť odváža mŕtve telá ruských vojakov. Rusko nechce dovoliť inšpekcie nákladných áut, ktoré by mali na hranici urobiť ukrajinskí pohraničníci v spolupráci s členmi Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať