Rumunský minister rezignoval, urazil manželky krajanov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rumunský minister rezignoval, urazil manželky krajanov
Rumunský minister dopravy Ioan Rus (vpravo) rezignoval po tom, čo hanlivo urazil manželky krajanov pracujúcich za hranicami. Foto: SITA/AP

BUKUREŠŤ 11. júna (WEBNOVINY) – Rumunský minister dopravy Ioan Rus rezignoval po tom, ako označil manželky miliónov svojich krajanov pracujúcich v zahraničí za prostitútky.

Rumunský premiér Victor Ponta vo štvrtok akceptoval Rusovu demisiu, ku ktorej prišlo deň po tom, ako minister v rozhovore pre rumunskú televíziu povedal, že tri milióny Rumunov, ktorí pracujú v zahraničí a zarobené peniaze posielajú domov, majú za manželky prostitútky a platia na deti, ktoré nie sú „na nič dobré“.

Samotného premiéra Pontu začal 5. júna vyšetrovať rumunský protikorupčný úrad pre podozrenie zo spáchania trestných činov falšovania, prania špinavých peňazí, konfliktu záujmov a tiež z daňových únikov. Rumunský parlament však hlasovaním tento týždeň imunitu premiéra zrušiť odmietol, takže premiéra v súčasnosti nie je možné stíhať.

V piatok bude rumunský parlament hlasovať o vyslovení nedôvery voči premiérovej stredoľavicovej vláde, úspech Pontu sa však očakáva aj tento raz. Rusova rezignácia zároveň premiérovi v očiach verejnosti pravdepodobne tiež pomôže, keďže sa tak prejaví, že citlivo vníma previnenia svojich ministrov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Victor Ponta