Do boja o post prezidenta Spojených štátov vstúpil Jeb Bush

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jeb Bush
John Ellis 'Jeb' Bush, syn bývalého amerického prezidenta Georgea Busha staršieho a mladší brat exprezidenta Georgea W. Busha. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 16. júna (WEBNOVINY) – Bývalý republikánsky guvernér Floridy Jeb Bush oznámil svoju kandidatúru na úrad prezidenta Spojených štátov.

Davu v americkom Miami povedal, že chce dosiahnuť štvorpercentný hospodársky rast a znovu vybudovať americké ozbrojené sily. Napísala to agentúra DPA. Podľa vlastného vyhlásenia chce bývalý guvernér Floridy tiež zabrániť Washingtonu – „statickému hlavnému mestu tejto dynamickej krajiny“ – v spôsobovaní hospodárskych problémov.

John Ellis „Jeb“ Bush, syn bývalého amerického prezidenta Georgea Busha staršieho a mladší brat exprezidenta Georgea W. Busha, vstupuje už na preplnené kolbište uchádzačov o prezidentskú nomináciu Republikánskej strany pre voľby v novembri 2016.

Jeb Bush (62) pochádza zo štátu Texas a ako republikánsky guvernér Floridy pôsobil v rokoch 1999-2007. Už vlani v decembri oznámil, že „aktívne skúma“ možnosť svojej kandidatúry v prezidentských voľbách v roku 2016.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jeb Bush