Michelle Obamová šíri práva dievčat na vzdelanie v Londýne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michelle Obamová
Foto: SITA/AP

Londýn 16. júna (WEBNOVINY) – Prvá dáma USA Michelle Obamová navštívila v utorok dievčenskú školu Mulberry v Londýne v rámci európskej cesty, počas ktorej chce predstaviť svoj projekt na vzdelávanie dievčat. Informovala o tom agentúra AP. Študentky z dievčenskej školy Mulberry s nadšením privítali prvú dámu USA s americkými a britskými zástavami v rukách, pričom jej zaspievali pieseň a zatancovali.

Obamová pricestovala do Londýna spolu so svojimi dcérami Maliou a Sashou. So študentkami bude diskutovať o možnostiach spolupráce Spojených štátov a Británie v projekte, ktorý by dievčatám na celom svete umožnil chodiť do školy. Iniciatívu nazvanú Let Girls Learn predstavila Obamová už v marci počas návštevy Japonska a Kambodže.

Manželka Baracka Obamu si v utorok dá šálku čaju s britským princom Harrym a stretne sa aj s premiérom Davidom Cameronom a jeho manželkou Samanthou.

Denník Financial Times zverejnil pri tejto príležitosti Obamovej článok, v ktorom prvá dáma apelovala na svetových lídrov, aby „otvorili všetky školské brány pre dievčatá kdekoľvek (na svete)“. Podľa jej slov je srdcervúcou nespravodlivosťou, keď 62 miliónov dievčat nemá možnosť študovať.

„Vždy, keď sa počas mojich ciest do zahraničia stretnem s týmito dievčatami, som unesená ich vášňou, inteligenciou a hladom po vzdelaní. Nemôžem si pomôcť, ale vidím v nich moje dcéry,“ napísala Obamová.

Spojené štáty a Británia avizovali spoločné plány rozšíriť spoluprácu v oblasti vzdelávania dievčat. Vzájomným partnerstvom chcú podporiť nádejné študentky v krajinách zasiahnutých krízou, akými sú Sierra Leone, Libéria či Konžská demokratická republika.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michelle Obamová