Malajzia má obavy z MERS, sprísňuje zdravotné kontroly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
MERS
mers Foto: SITA/AP

Kuala Lumpur 22. júna (WEBNOVINY) – Malajzia posilní zdravotnícke kontroly po tom, čo susedné Thajsko minulý týždeň ohlásilo prvý prípad blízkovýchodného respiračného syndrómu (MERS). Oba štáty ležia v juhovýchodnej Ázii a majú 600 kilometrov dlhé spoločné hranice. Malajzia oznámila, že začne monitorovať ľudí na všetkých vstupných miestach do krajiny. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na malajzijské štátne médiá.

„Kontrolovali sme telesnú teplotu príchodzích ľudí na všetkých medzinárodných letiskách; teraz sa chystáme zájsť ďalej a kontroly zavedieme na všetkých vstupných miestach,“ uviedol námestník ministra zdravotníctva Hilmi Yahaya, ktorého citovala tlačová agentúra Bernama.

Hilmi dodal, že návštevníkov poinformujú o preventívnych opatreniach, ako sa vyhnúť nákaze vírusovým ochorením, ktoré si za posledný mesiac vyžiadalo v Južnej Kórei už 27 ľudských životov. Námestník ministra uviedol, že aj keď sa v Malajzii stále nevyskytli žiadne prípady MERS, nenecháva nič na náhodu, obzvlášť po zistení prípadu v Thajsku.

MERS prvýkrát zistili u ľudí v Saudskej Arábii. Bolo to v roku 2012 a väčšina infikovaných ľudí pochádzala z Blízkeho východu.

Južná Kórea zažíva epidémiu MERS od 20. mája, keď toto vírusové ochorenie diagnostikovali mužovi, ktorý sa vrátil z Blízkeho východu. Úrady v Južnej Kórei potvrdili 172 prípadov nákazy a 27 úmrtí na ňu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia