Militanti z Gazy odpálili raketu na Izrael, útokov pribúda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sýria
Foto: SITA/AP

JERUZALEM 24. júna (WEBNOVINY) – Militanti z pásma Gazy odpálili opätovne raketu na južný Izrael. Dopadla neďaleko kibucu pri hranici a izraelská armáda v reakcii zničila odpaľovacie zariadenie, oznámil armádny hovorca.

Podľa armády a polície nedošlo k zraneniam ani škodám, keď strela dopadla neďaleko obce Jad Mordechaj. Sirény sa v utorok večer rozozvučali aj v okolitých lokalitách Zikim, Karmija a Netiv ha-Asara, píše agentúra DPA. Obyvatelia severného pásma Gazy podľa agentúry Reuters uviedli, že pri odvetnom útoku Izraela neďaleko mesta Bajt Hánún nikto neutrpel zranenia.

K odpaľovaniu rakiet na Izrael z pásma Gazy dochádza v poslednom čase častejšie, k najnovšiemu útoku sa však zatiaľ nikto neprihlásil. Zodpovednosť za predošlé útoky prevzala skupina sympatizujúca s teroristickou organizáciou Islamský štát. Radikálne hnutie Hamas, ktoré v Gaze vládne, proti nej tvrdo zakročuje.

Útoky posilňujú obavy z nového konfliktu medzi Izraelom a palestínskymi militantmi v pásme Gazy. Pohraničná oblasť bola od vojny z júla a augusta minulého roka do značnej miery pokojná po vyhlásení časovo neobmedzeného prímeria. Vo vlaňajšej 50-dňovej vojne zahynulo viac než 2100 Palestínčanov a vyše 70 Izraelčanov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia