Lietadlo Ryanair museli prehľadať, nahlásili bombu na palube

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ryanair
Foto: SITA/AP

VARŠAVA 25. júna (WEBNOVINY) – Dopravné lietadlo spoločnosti Ryanair na letisku Modlin neďaleko poľského hlavného mesta Varšava vo štvrtok prehľadala polícia pre podozrenie, že na palube sa nachádza výbušná látka.

Polícia nenašla nič podozrivé

Polícia reagovala po nahlásení výbušniny anonymným telefonujúcim, ale pri zásahu nenašla nič podozrivé. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu a aerolínie.

Hovorca varšavskej polície Mariusz Mrozek uviedol, že zadržali 48-ročného muža, keď vyšetrovateľov po poplašnom telefonáte priviedli stopy do jeho domu. „Bol to nezodpovedný žart,“ dodal hovorca pre poľskú televíziu TVN24.

Spoločnosť Ryanair oznámila, že lietadlo sa nachádzalo na štartovacej dráhe letiska Modlin a čakalo na odlet do nórskeho Osla, keď prijali poplašný telefonát. Letisko preventívne dočasne zatvorili pre prílety aj odlety.

Ryanair sa zákazníkom ospravedlnil

Hovorkyňa letiska predtým uviedla, že let spoločnosti Ryanair z Osla do Modlinu musel núdzovo pristáť pre podozrenie, že na palube sa nachádzajú výbušniny. Hovorca Ryanairu však povedal, že situácia bola iná – lietadlo sa nachádzalo na zemi, bolo bez cestujúcich a pripravovalo sa na odlet do Osla, keď prijali falošný poplašný telefonát. „Nešlo o núdzové pristátie,“ spresnil hovorca aerolínií.

Podľa skorších správ sa na palube lietadla nachádzalo 168 pasažierov. Pri incidente pomáhalo 13 oddielov hasičov, napísala agentúra AP. „Ryanair sa úprimne ospravedlňuje zákazníkom letu do Osla za ťažkosti spôsobené týmto falošným poplašným telefonátom,“ uviedli aerolínie vo vyhlásení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať