Sýrsky režim má moju podporu, trvá na svojom Putin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Syria
Foto: SITA/AP

MOSKVA 29. júna (WEBNOVINY) – Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok potvrdil, že bude naďalej podporovať režim sýrskeho prezidenta Baššára Asada. Uviedol to po stretnutí v Moskve so sýrskym ministrom zahraničných vecí Walídom Mualimom.

Šéf Kremľa ubezpečil Mualima o tom, že Damask sa aj naďalej môže spoliehať na podporu Moskvy, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na ruské médiá.

Putin súčasne vyzval krajiny blízkovýchodného regiónu, aby pomohli sýrskym vládnym silám v boji proti islamistickým povstaleckým skupinám, ktoré už kontrolujú rozsiahle časti Sýrie vrátane predmestí a niektorých častí sýrskej metropoly.

Sýrsky minister na spoločnej tlačovej konferencii s Putinom uviedol, že počas rokovaní v Moskve dostal prísľub „politickej, ekonomickej a vojenskej“ pomoci, napísala agentúra Reuters.

Moskva dlhodobo patrí k hlavným zahraničným spojencom Asadovho režimu a jej postoj bude podľa analytikov kľúčový v akýchkoľvek snahách o urovnanie krízy v Sýrii. V poslednom čase sa objavili špekulácie o tom, že Rusko by bolo ochotné vzdať sa Asada výmenou za účasť na politickom riešení sýrskeho konfliktu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Baššár al-AsadVladimir Putin