Polícia začala vyšetrovať aj rodičov šialenca z Grazu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Graz
Foto: Ilustračné, SITA/AP

GRAZ 30. júna (WEBNOVINY) – Vyšetrovanie, ktoré súvisí so šialenou jazdou vodiča terénneho vozidla ulicami Grazu spred desiatich dní, pri ktorej zomreli tri osoby a zranených bolo ďalších 36 ľudí, rozšírili rakúske orgány činné v trestnom konaní aj na rodičov zadržaného vodiča – 26-ročného rakúskeho občana bosnianskeho pôvodu, kamionistu a ženatého otca dvoch detí.

Na základe výpovede manželky dôvodne podozrivého o obmedzovaní jej slobody, použití fyzického násilia a vyhrážkach proti jej osobe sa vyšetrovanie rozšírilo aj na rodičov zadržaného, ktorý sa s ním ako štvorročným v čase bosnianskej vojny usadili v Štajersku a odvtedy tam žijú.

Rodičia tvrdenia odmietajú

Rodičia, ktorí sa medzičasom zo svedkov stali obvinenými, spomínané tvrdenia zatiaľ popierajú. Ďalšia domová prehliadka v ich bydlisku zásadne nové odhalenia nepriniesla.

Manželka zadržaného, ktorej rodičom sa údajne muž vyhrážal fyzickou likvidáciou, podala na neho trestné oznámenie ešte 11. júna. Organizácie pre ochranu žien tvrdia, že najneskôr po ňom mali polícia a prokuratúra zvážiť aj možnosť uvalenia vyšetrovacej väzby na spomínaného muža. Polícia však tvrdí, že konala v rámci svojich právomocí korektne a využila v plnej miere rámec, ktorý jej poskytuje

Kým polícia tvrdí, že postúpila hlásenia manželky o mužovom neprístojnom správaní ešte spred roka príslušným orgánom verejnej správy a prokuratúry, niektoré z nich tvrdia, že informácie o incidentoch nemali.

https://www.youtube.com/watch?v=0zhXsRMDy-A

Motívy sú stále zahalené rúškom tajomstva

Vyšetrovatelia zločinu, ktorého motívy zostávajú aj naďalej zahalené rúškom tajomstva, registrujú medzičasom ďalších takmer 50 ľudí, ktorí si v čase jazdy vodiča ulicami Grazu zachránili životy iba včasným skokom spod kolies jeho vozidla.

Informácie priniesli rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF a internetové vydanie denníka Kleine Zeitung.

Celkovo asi 160 z 250 prihlásených svedkov už vypočuli. Z Krajinskej nemocnice v Grazi zatiaľ neprišli žiadne nové informácie týkajúce sa kritického zdravotného stavu dvoch zranených. Neobjasnená zostáva aj totožnosť jednej z obetí, ženy vo veku 25-30 rokov. Graz sa ešte stále úplne nespamätal zo šoku, v nedeľu si tam 12 000 ľudí pripomenulo obete šialencovej jazdy na smútočnom pochode ulicami a pietnej spomienke na miestnom hlavnom námestí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať