Ku krstu princeznej Charlotte vydajú Briti pamätnú mincu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ku krstu princeznej Charlotte vydajú Briti pamätnú mincu
Foto: mirror.co.uk

LONDÝN 1. júla (WEBNOVINY) – Britská kráľovská mincovňa zverejnila dizajn pamätnej mince vyhotovenej pri príležitosti krstu princeznej Charlotte. Výzorom mince bol poverený rytec John Bergdahl, ktorý vytvoril aj pamätnú mincu ku krstu jej brata, princa Georgea, informoval v stredu spravodajský portál E!

Stred rubovej strany mince tvorí nápis „Na oslavu pokrstenia princeznej Charlotte Elizabeth Diany z Cambridgea v roku 2015“. Po stranách textu sú vyobrazení cherubíni hrajúci na lýre. Typ použitého písma Lily sa datuje od viktoriánskych čias. Pod nápisom je kráľovské motto „Dieu et mon droit“ (Boh a moje právo).

Na lícovej strane mince je tradične zobrazený aktualizovaný portrét britskej kráľovnej Alžbety II., prastarej matky princeznej Charlotte, z profilu, ako aj nominálna hodnota pamätného platidla vo výške desiatich anglických libier šterlingov. Minca bude vyhotovená v striebornej, ako aj zlatej verzii.

Krst princeznej Charlotte, ktorá sa narodila 2. mája princovi Williamovi, vojvodovi z Cambridgea a jeho manželke Catherine, vojvodkyni z Cambridgea, sa bude konať 5. júla v Kostole sv. Márie Magdalény v obci Sandringham v grófstve Norfolk. Udalosť bude dokumentovať módny fotograf Mario Testino.

Obrazom: Princ George a malá princezná Charlotte

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Princ GeorgePrincezná Charlotte