Francúzka zabila osem novorodencov, výška trestu vás šokuje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Babätko, dieťa
Foto: prlog.org

Paríž 2. júla (WEBNOVINY) – Francúzku Dominique Cottrezovú, obvinenú z toho, že zavraždila ôsmich svojich novorodencov za vyše desať rokov, odsúdili vo štvrtok na deväť rokov väzenia. Ukončil sa tak dramatický a srdcervúci súdny proces.

Po niekoľkých hodinách zvažovania porota v severofrancúzskom meste Douai prišla s verdiktom – o polovicu kratším, ako bolo 18 rokov navrhovaných prokurátorom pre 51-ročnú matku a vydatú ženu Cottrezovú.

Deti našli zakopané v záhrade

Porota dospela k záveru, že Cottrezovej súdnosť bola v čase vrážd zhoršená. Členovia poroty odsúdili ženu za sedem vrážd prvého stupňa a za jednu vraždu druhého stupňa – za prípad, keď koncom roka 1989 zabila svoje prvé dieťa. Posledné bábätko usmrtila v roku 2000. Nový majiteľ rodinného domu Cottrezovcov v dedine na severe Francúzska objavil mŕtve bábätká vo vreciach na odpadky, zakopané v záhrade alebo ukryté v garáži, pripomenula vo štvrtkovej správe tlačová agentúra AP.

Cottrezovej hrozilo doživotné väzenie. Prokurátor Eric Vaillant vo svojej záverečnej reči v stredu žiadal súd, aby priznal obžalovanej „poľahčujúce okolnosti“, pretože podľa jeho slov trpela psychickými problémami a dokázateľnou neurózou. Ženine dve žijúce dcéry – Emeline (28) a Virginie (27) – prosili súd, aby neposielal ich matku späť za mreže.

Žena klamala vyšetrovateľom

Cottrezová už strávila vo väzení dva roky v rámci dočasného zadržiavania na začiatku vyšetrovania a potom ju z väzby v roku 2012 prepustili. Táto matka, ktorá trpí aj hyperobezitou, strávi podľa očakávania nasledujúcu noc za mrežami.

Vyše štyri roky Cottrezová nahovárala policajným vyšetrovateľom, psychiatrom, vyšetrujúcemu sudcovi a právnikom nepravdivú verziu – že ju v detstve znásilňoval jej otec a potom s ním mala aj ako vydatá žena dlhý krvismilný vzťah. Na súde najprv tvrdila, že sa cítila donútená zabiť svoje deti, lebo sa bála toho, že sú plodom krvismilstva. Nakoniec však na súde počas pojednávania v pondelok 29. júna priznala, že otec ju neznásilňoval. Informovali o tom jej obhajcovia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia