Austrália zatvára pláže, žralok napadol ďalšieho surfistu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Austrália zatvára pláže, žralok napadol ďalšieho surfistu
V Austrálii v priebehu dvoch dní zaznamenali ďalší útok žraloka, našťastie tentoraz sa zaobišiel bez zranení. Foto: SITA/AP

SYDNEY 3. júla (WEBNOVINY) – Úrady nariadili zatvoriť niektoré pláže na východnom pobreží Austrálie. Príčinou je piatkový druhý útok žraloka na surfera v priebehu 48 hodín v štáte Nový Južný Wales, informovala agentúra DPA.

Druhý incident sa na rozdiel od predchádzajúceho zaobišiel bez zranení. Podľa záchranárov žralok zaútočil na 51-ročného surfera pri obci Lennox Head ležiacej 200 kilometrov južne od Brisbane a zhodil ho do vody, zahryzol sa však iba do jeho surfovacej dosky. Mužovi sa podarilo doplávať na breh.

Oveľa horšie dopadol vo štvrtok asi desať kilometrov južnejšie 32-ročný surfer, ktorému sa žralok zahryzol do oboch nôh. Muž utrpel vážne zranenia a jeho stav je stále kritický. Po týchto incidentoch začali záchranári v oblasti hliadkovať na jet ski. Na záberoch jednej televíznej stanice zhotovených z vrtuľníka je vidieť, ako pri pláži krúži štvormetrový žralok biely.

.

Sufrovacia súťaž detí, plánovaná na piatok na pláži pri Lennox Head, bola zrušená. V uplynulých rokoch zabili žraloky pri pláži Lighthouse, kde došlo k štvrtkovému incidentu, dvoch ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia