Grécke aerolinky zriadia pre referendum mimoriadne lety

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gréci protestovali v Aténach, zapálili vlajku Únie
Desaťtisíce Grékov sa zišli v pondelok večer v Aténach, aby podporili vládu premiéra Alexisa Tsiprasa v jej odmietavom stanovisku k návrhu medzinárodných veriteľov na riešenie dlhovej krízy v krajine. O osude návrhu rozhodnú voliči v nedeľňajšom referende. Foto: SITA/AP

ATÉNY 4. júla (WEBNOVINY) – Grécka letecká spoločnosť Aegean Airlines zabezpečí mimoriadne lety z Londýna a Bruselu do Atén v súvislosti s nedeľňajším referendom o podmienkach ďalšieho čerpania pomoci zadlženej krajine.

Podľa oznámenia najväčších gréckych aerolínií, ktoré prevzala agentúra DPA, platí ponuka v nedeľu a v pondelok, pričom osoby cestujúce len s príručnou batožinou dostanú letenky za zvýhodnenú cenu. Cieľom je umožniť Grékom žijúcim v zahraničí účasť na referende, keďže hlasovať bude možné len priamo na území Grécka.

Grécka vláda vyhlásila referendum o prijatí podmienok veriteľov na riešenie gréckej krízy. Tento krok viedol k zastaveniu rokovaní Atén s veriteľmi, následne nezaplateniu dlhu Grécka voči Medzinárodnému menovému fondu a zavedeniu kapitálových kontrol v krajine.

Atény tvrdia, že „nie“ v nedeľňajšom hlasovaní by posilnilo ich vyjednávaciu pozíciu o treťom balíku pomoci. Európska komisia to označuje za falošné tvrdenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať