Migranti narušili dopravu, chceli vtrhnúť do Eurotunela

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Calais
Migračná kríza v Calais spôsobuje v posledných týždňoch časté narušenia dopravy na podmorskej trase. Foto: Ilustračné, SITA/AP

LONDÝN 4. júla (WEBNOVINY) – V tuneli pod Lamanšským prielivom, spájajúcom Francúzsko a Britániu, v sobotu došlo k narušeniu dopravy, keď sa približne 150 migrantov pokúšalo vtrhnúť do vchodu Eurotunela na francúzskej strane. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na anglické úrady.

Nákladná doprava cez podmorský Eurotunel bola pozastavená, čo vyústilo do vytvorenia dlhých radov nákladných vozidiel na britskej strane. Osobnú dopravu to neovplyvnilo. Hovorca spoločnosti Eurotunnel uviedol britskej tlačovej agentúre Press Association (PA), že migranti na termináli vo francúzskom meste Calais sa v sobotu skoro ráno pokúšali prepašovať do kamiónov smerujúcich do Británie.

Calais, najbližšie francúzske prístavné mesto k Británii, je zhromaždiskom tisícov migrantov – mnohí prichádzajú z oblastí vojen a ozbrojených konfliktov na Blízkom východe a zo severnej a východnej Afriky. V Calais žijú v dočasných táboroch a čakajú na príležitosť prepraviť sa cez Lamanšský prieliv. Migračná kríza v Calais spôsobuje v posledných týždňoch časté narušenia dopravy na podmorskej trase.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia