Jeb Bush na začiatku kampane trhá rekordy, má najviac peňazí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jeb Bush
John Ellis 'Jeb' Bush, syn bývalého amerického prezidenta Georgea Busha staršieho a mladší brat exprezidenta Georgea W. Busha. Foto: SITA/AP

Washington 11. júla (WEBNOVINY) – Republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Jeb Bush vyzbieral na svoju kampaň v prvých šiestich mesiacoch tohto roka rekordných 114,4 milióna dolárov. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Rozpočet zatieni ostatných nominantov

Žiadnemu inému prezidentskému kandidátovi sa doteraz ešte nepodarilo získať takúto sumu v počiatočných štádiách kampane. Predmetná čiastka podľa AP zatieni rozpočet ostatných 16 hlavných nominantov za Republikánsku stranu.

Tento bývalý guvernér štátu Florida zaujíma unikátny postoj k financovaniu kampane tým, že mnohé operácie zveril pridruženej skupine s názvom Right to Rise, ktorá nemá stanovený limit ohľadom výšky vyzbieraných prostriedkov.

Bush plánuje budovať armádu

Bush (62) oznámil svoju kandidatúru v polovici júna. V prípade zvolenia by chcel dosiahnuť štvorpercentný hospodársky rast a znovu vybudovať ozbrojené sily. Jeb Bush pochádza zo štátu Texas, guvernérom Floridy bol v rokoch 1999-2007.

John Ellis „Jeb“ Bush je synom bývalého amerického prezidenta Georgea Busha staršieho a mladší brat exprezidenta Georgea W. Busha. Už vlani v decembri oznámil, že „aktívne skúma“ možnosť svojej kandidatúry vo voľbách v roku 2016.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jeb Bush