Zmiznutí Česi mali v Libanone údajne točiť film o utečencoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Paľbu na izraelsko libanonskej hranici vystriedal pokoj
Izraelskí vojaci strážia izraelsko-libanonskú hranicu, na ktorej zavládol pokoj. Foto: SITA/ AP

PRAHA 20. júla (WEBNOVINY) – Pätica Čechov, ktorá sa v sobotu ráno stratila v Libanone, išla podľa informácií denníka právo do krajiny nakrúcať reportáž o utečencoch na libanonsko-sýrskych hraniciach.

V skupine bol údajne pražský advokát Jan Š., dvaja reportéri Jindřichohradeckej televízie Miroslav D. a Pavel K. a tlmočník Adam H. Skupinu doplnil bezpečnostný expert Martin P., ktorý sa mal pred piatimi rokmi zúčastniť ako spravodajský účastník misie v Afganistane.

Cesta do Libanonu nebola pre advokáta Jana Š. prvá. Krajinu navštevoval pravidelne kvôli získavaniu dôkazov pre obhajobu Alího Fajáda. Tento Libanončan a ďalší dvaja muži boli vlani zadržaní v ČR a sú podozriví z úmyslu predať zbrane a kokaín americkým agentom, ktorí predstierali, že sú členmi kolumbijskej teroristickej organizácie FARC, napísali Novinky.cz.

Advokát s oboma reportérmi pred časom spolupracoval pri nakrúcaní príbehu o Fajádovej rodine a jeho živote. Ako protislužbu sľúbil, že im pomôže pri nakrúcaní reportáže o sýrskych utečencoch.

Martin P. podľa zistenia servera Novinky.cz cestoval do Libanonu v úlohe bezpečnostného poradcu uvedeného pražského advokáta, s ktorým dlhodobo spolupracuje. Skupina sa vypravila do Libanonu minulý týždeň a podľa advokátskej kancelárie sa mala o päť dní vrátiť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia